Aanhouding na achtervolging live op radio 538

dinsdag 11 oktober 2016

Spijkenisse - Nieuwegein - Rotterdam - Van maandag- op dinsdagnacht hebben agenten een verdachte aangehouden na een achtervolging over de snelweg. De man had in Spijkenisse een auto gestolen en trapte na het stopteken het gas in.

Vannacht rond 4.00 uur hoorde een echtpaar de autodeur slaan en zagen ze twee mannen hun auto wegduwen. Ze belden meteen de politie die een zoektocht startte. Door een ANPR hit, het systeem waar het kenteken werd herkend, wisten ze dat de auto richting de A16 en A20 reed. Ter hoogte van Reeuwijk zagen agenten de auto rijden, met inmiddels nog maar één man erin. Na het geven van een stopteken ging de auto er met 200 km/uur vandoor. Ook de helikopter vloog mee om de snelheidsduivel in de gaten te houden. Terwijl dit zich allemaal afspeelde was het incident live op de radio, omdat er een auto van Radio 538 op de snelweg reed en live verslag deed.In Nieuwegein scheurde de auto een woonwijk in en op de Salamanderweide verliet de verdachte het voertuig. Na een korte achtervolging is hij aangehouden. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats van 27 of 32, zit vast. De auto is in beslag genomen.

Maandagavond rond 23.00 uur zagen twee mannen op de Oost Sidelinge in Rotterdam twee onbekende personen rijden in de auto die eerder die dag was gestolen van de vader van één van hen. Zij twijfelden niet, renden op de auto af en trokken de deuren open. De passagier nam snel de benen en wist te ontkomen, de bestuurder werd bij zijn kleding gepakt. Hij wist zich in eerste nog los te worstelen, maar toen hij wegrende konden de mannen hem onderscheppen. Zij hielden hem in bedwang tot de gewaarschuwde agenten hem overnamen. De 35-jarige Rotterdammer is aangehouden. Naar de passagier loopt nader onderzoek. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Spijkenisse | 112 alarmeringen Spijkenisse | Goedkoop Tanken in Spijkenisse | Supermarkten in Spijkenisse | Weerbericht Spijkenisse